VOL VCA proefexamenVol VCA proefexamen

Het VOL VCA proefexamen bereid je voor op het Veiligheid voor Operationeel Leidinggevende VCA examen. Het officiële VOL VCA examen bestaat uit 70 vragen waarvan je er tenminste 45 vragen juist moet beantwoorden. De 75 vragen moet je in 75 minuten beantwoorden. Als je geslaagd bent ontvang je het VCA pasje en een VCA diploma.

De samenvatting Vol VCA is gebaseerd op de eindtermen van de SSVV en zijn actueel voor examens in 2020.

 

VOL VCA proefexamen

VCA certificering is voor bedrijven, zodat er een gezonde en veilige werkomgeving voor de medewerkers ontstaat:

VCA staat voor:
VGM (veiligheid, gezondheid en milieu)
Checklist
Aannemers

Een bedrijf moet een veiligheidsmanagement systeem  hebben om aan te tonen dat er voldoende aandacht is voor: veiligheid, gezondheid en milieu.
 
Het doel van VCA certificatie is het voorkomen van incidenten (ongeval met of zonder schade of letsel).
VCA is van toepassing op risicovolle bedrijven/werkzaamheden zoals fabrieken, installaties en de bouw. Er zijn drie niveaus VCA

  1. VCA * (één ster) = Voor bedrijven met minder dan 35 medewerkers.
  2. VCA ** (twee sterren) = VCA * + veiligheidsstructuren en systemen van het bedrijf worden beoordeeld. VCA ** is bedoeld voor grotere bedrijven die ook als hoofdaannemer optreden.
  3. VCA Petrochemie = VCA ** + aanvullende eisen.

Gratis VOL VCA oefenvragen

Wil je eerst de VOL VCA lesstof per onderwerp oefenen dan kun je de VOL VCA oefenvragen maken. Er zijn 8 verschillende onderwerpen en een onderdeel borden. 

VOL VCA oefenvragen

Samenvatting VOL VCA

Heb je de lesstof nog niet helemaal doorgenomen of wil je de lesstof nog een kort doornemen. Maak dan gebruik van de samenvatting VOL VCA 2018. De samenvatting kun je voor slechts € 6,95 downloaden. Wil je uitgebreidere lesstof dan kun je een basisveiligheid VCA cursus volgen.

Samenvatting VOL VCA