vca cursus

VCA cursus

Volg de VCA cursus en behaald het VCA certificaat.

 

Veilig werken in bouw? Volg de cursus Basisveiligheid

Werk je in een sector met verhoogde veiligheidsrisico’s? Bijvoorbeeld in de bouw of in de (chemische) industrie? Met de cursus Basisveiligheid (B-VCA) ben je goed voorbereid en voorkom je ongelukken op en rondom de plekken waar mensen werken.

Veilig werken is belangrijk. Werkgevers en werknemers moeten samen voorkomen dat ongelukken gebeuren of medewerkers ziek worden. In de Arbeidsomstandighedenwet staat wat werkgevers en werknemers moeten doen voor een veilige, gezonde en prettige werkplek.

Bekijk hier meer informatie over het VCA examen.

 

Persoonlijke beschermingsmiddelen

Werkgevers zijn wettelijk verplicht om te zorgen voor een gezonde en veilige werkomgeving. Als werknemer moet je op jouw beurt je gezond verstand gebruiken en onveilige situaties vermijden. Je gebruikt bijvoorbeeld verplicht de persoonlijke beschermingsmiddelen (pbm’s) die je hebt gekregen.

Is veilig werken belangrijk voor je? Bijvoorbeeld omdat je in de bouwsector of in de industrie werkt?  In de cursus Basisveiligheid (B-VCA) leer je de basisregels op het gebied van veiligheid.

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers.

Diverse branches

Het VCA-certificaat heb je nodig in de volgende branches:

  • werktuigbouwkunde;
  • elektrotechniek en procesbesturing;
  • bouwkunde;
  • civiele techniek;
  • overige technische diensten, zoals isolatie, steigerbouw, industrieel reinigen, schilderen en transport.

Goed op je cv

Met het diploma Basisveiligheid (B-VCA) heb je actuele kennis over veiligheid, milieu en gezondheid. Je weet hoe je voor goede arbeidsomstandigheden zorgt. Beslist een aanwinst voor je cv en nog belangrijker: veiligheid gaat boven alles. Altijd.

Blijf veiligheidsrisico’s de baas en kies voor de cursus Basisveiligheid (B-VCA).

 

VCA cursus