VCA

Ruim 15.000 bedrijven beschikken over een VCA certificaat. Uw bedrijf kan eigenlijk niet zonder dit veelzijdige en uitgebreide programma. Het creëert een veilige, gezonde en milieuvriendelijke werkomgeving, waardoor het aantal ongevallen drastisch zal verminderen

VCA belangrijk?

Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers, dat is waar VCA voor staat.

 

Een uitstekende investering en meerwaarde voor uw bedrijf om de beste werkomstandigheden te creëren voor uw werknemers. Met name bedrijven die risicovolle werkzaamheden uitvoeren of in een dergelijke omgeving zitten is VCA onmisbaar. Vooral bedrijven in de bouw, installatie en productie maken gebruik van een VCA certificaat. Er zijn twee varianten, te weten de VCA bedrijfscertificering en de persoonscertificering.

 

 

 

Samenvatting Basisveiligheid VCA

Om de lesstof basisveiligheid VCA te leren kun je de samenvatting  basisveiligheid VCA kopen.

 

Oefenvragen Basisveiligheid VCA

Gratis de lesstof B-VCA oefenen. De hoofdstukken die je nog niet helemaal begrijpt kun je onbeperkt herhalen.

 

Proefexamen Basisveiligheid VCA

Nadat je alle hoofdstukken met een voldoende hebt behaald kun je de lesstof door elkaar oefenen. Maak het VCA proefexamen.

 

Studieboeken B-VCA

Als je de volledige lesstof wilt doornemen kun je altijd het studieboek B-VCA aanschaffen. Bestel het basisveiligheid VCA boek!

Samenvatting Vol VCA

Om de lesstof basisveiligheid VCA te leren kun je de samenvatting VOL VCA kopen.

 

Oefenvragen VOL VCA

Vol VCA oefenvragen onbeperkt en gratis maken. Toets per hoofdstuk of je voldoende kennis hebt om het examen te maken.

 

Proefexamen Vol VCA

Wil je de onderwerpen VOL VCA door elkaar oefenen? Maak dan de gratis een VOL VCA proefexamen! Onbeperkt oefenen..

 

Studieboek VOL VCA

Heb je nog niet voldoende aan de samenvattingen de gratis oefenvragen en proefexamens. Bestel het  VOL VCA boek!

Verschil VCA diploma en VCA certificaat

Er kan verwarring optreden omtrent VCA wat betreft de regelgeving voor bedrijven en personen. Een bedrijf kan namelijk gecertificeerd worden voor VCA, terwijl dit voor een persoon niet geldt. Een persoon is in staat om een VCA diploma te halen, waar een bedrijf dat juist niet kan. Een diploma halen door de medewerker is onderdeel van de bedrijfscertificering. Een bedrijf moet een aantal vragen bevestigend kunnen beantwoorden om daadwerkelijk gecertificeerd te zijn. Een van deze vragen is dat iedere operationele werknemer binnen drie maanden na in dienst treding in het bezit moet zijn van een VCA diploma. Is dit niet het geval dan kan het desbetreffende bedrijf niet gecertificeerd worden.

Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers, dat is waar VCA voor staat.

Een uitstekende investering en meerwaarde voor uw bedrijf om de beste werkomstandigheden te creëren voor uw werknemers. Met name bedrijven die risicovolle werkzaamheden uitvoeren of in een dergelijke omgeving zitten is VCA onmisbaar. Vooral bedrijven in de bouw, installatie en productie maken gebruik van een VCA certificaat. Er zijn twee varianten, te weten de VCA bedrijfscertificering en de persoonscertificering.

 

 

 

VCA Basis

VCA Basis is een veiligheidsdiploma op het gebied van veilig en gezond werken, welke bedoeld is voor uitvoerende medewerkers zonder leidinggevende rol.

Een medewerker met het VCA Basis diploma in bezit toont aan dat hij of zij de basiskennis beheerst van veilig en gezond werken. De Arbowet- en regelgeving, herkennen van onveilige situaties en handelingen en voorkomen van arbeidsongevallen behoort dan tot de basiskennis van de medewerker. Werkgevers of opdrachtgevers vragen bij het verrichten van risicovolle werkzaamheden vaak om dit diploma.

VCA VOL

VCA VOL is een diploma op het gebied van veilig en gezond werken, welke gericht is op medewerkers die leiding geven en op ZZP’ers

Bij dit diploma kunnen zij aantonen dat zowel zijzelf als andere medewerkers altijd werkzaamheden op een veilige manier uitvoeren. VCA Vol, wat staat voor VGM Checklist Aannemers Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden, geeft u de kennis op het gebied van wet- en regelgeving, herkennen van onveilige situaties op de werkvloer, voorkomen van arbeidsongevallen en het organiseren van toolboxmeetings met uw medewerkers.

VIL-VCU

Een intercedent bij een uitzendbureau die medewerkers levert aan bedrijven die VCA gecertificeerd zijn dan is het VIL-VCU diploma vereist.

Met het VIL-VCU diploma kan de intercedent aantonen over relevante basiskennis van veiligheid, gezondheid en milieu te beschikken. Deze basiskennis is belangrijk om de juiste medewerkers te kunnen leveren aan de VCA-gecertificeerde bedrijven. Naast de basiskennis wordt er binnen VIL-VCU dieper ingegaan op de wet- en regelgeving.

Met het VIL-VCU diploma is de intercedent een geschikt aanspreekpunt voor leidinggevende en managers binnen de sectoren waar VCA van belang wordt geacht.

 

VCA werk met elkaar aan veiligheid!

Om er achter te komen welk certificatieniveau van toepassing is voor uw bedrijf, kunt u gebruik maken van de VCA wijzer. Deze is samengesteld door het SSVV, waarbij u een aantal vragen beantwoordt om te kijken welk niveau nodig is voor uw bedrijf. De uitkomst is een indicatie, gezien de opdrachtgever uiteindelijk zal bepalen welke bedrijfscertificering nodig is om het werk te mogen uitvoeren.

FAQ

Vragen over VCA?

Veel antwoorden op je vragen kun je op onze website vinden. De verschillende onderwerpen vind je onderaan deze pagina.

Heb je nog vragen neem contact met ons op!

Wat betekent VCA?

VCA staat voor:
VGM (veiligheid, gezondheid en milieu).
Checklist
Aannemers

Is VCA verplicht?

VCA is wettelijk niet verplicht gesteld. Binnen veel sectoren (binnen bedrijven) is het in het bezit hebben van een VCA diploma als persoon verplicht. Ook voor onderaannemers is vaak VCA certificering verplicht gesteld. Geen diploma (medewerker) of certificaat (bedrijf) = geen werk!

Wat is Vol-VCA?

VOL VCA betekent Veiligheid Operationeel Leidinggevende VCA. Het VOL VCA diploma (voorheen VCA 2) is bedoeld voor leidinggevende medewerkers, zodat ze zelf maar ook andere medewerkers op een veilige manier kunnen laten werken.

Wat is het doel van VCA?

Het doel van VCA is om de veiligheid, welzijn en gezondheid op de werkplek te bevorderen.

 Dit geldt zowel voor de bedrijven als voor de medewerkers.

Wat is B-VCA?

B-VCA staat voor basisveiligheid VCA (voorheen VCA 1). Dit diploma is bedoeld voor medewerkers zonder een leidinggevende rol.

Binnen bepaalde sectoren is bij risicovolle werkzaamheden het VCA diploma verplicht gesteld.

Wat betekent VIL-VCU?

VIL-VCU staat voor Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevende VCU. Als medewerker van een uitzendbureau die personeel levert aan VCA gecertificeerde bedrijven is (meestal) het VIL-VCU certificaat vereist. Van belang is om met voldoende kennis over veilig werken de juiste medewerkers te kunnen leveren.

Gratis oefenvragen VCA

Oefenvragen B-VCA

Oefenvragen VOL-VCA

Gratis proefexamens VCA

Proefexamen B-VCA

Proefexamen VOL VCA

Ben jij er klaar voor?

Start direct gratis met VCA oefentoetsen!

Shares